Ελληνικα
English Serbian Russian Română

Εκδρομή στην Αθήνα


Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας και η γενέτειρα της δημοκρατίας. Μια πόλη με μεγάλη ιστορία και σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους. Μια επίσκεψη στην Αθήνα, θα σας κάνει να νιώθετε σαν να ταξιδεύετε πίσω στο χρόνο.

Ετοιμαστείτε να εξερευνήσετε αυτή την μαγική πόλη, κάνοντας κράτηση για την ημερήσια εκδρομή στην Αθήνα, που διοργανώνεται από το Trogadas Travel.

Πρόγραμμα εκδρομής

06:15
Αναχώρηση από πευκί
06:45
Αναχώρηση από Νέο Πύργο.
07:00
Αναχώρηση από Αιδηψό.
08:30
Άφιξη στο Προκόπι. Προαιρετική επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου.
30 min
Στάση για καφέ και ξεκούραση.
10:45
Άφιξη στην Χαλκίδα. Την Πρωτεύουσα της Εύβοιας.
15 min
Στάση για να δούμε την Παλιά γέφυρα της Χαλκίδας.
11:45
Άφιξη στο Κέντρο της Αθήνας.
1 hour
Σύντομη περιοδεία με το λεωφορείο στο κέντρο της Αθήνας.
1 hour
Επίσκεψη στην Ακρόπολη.
3 hours
Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της Αθήνας.
17:15
Αναχώρηση από το Κοινοβούλιο.
19:30
Άφιξη στο λιμάνι της Αρκίτσας.
20:00
Φέρρυ για Αιδηψό.
20:45
Άφιξη στο Πευκί.
Παρακαλούμε να θυμάστε πως οι ώρες έναρξης και το πρόγραμμα των εκδρομών μας, μπορεί να αλλάξει ανάλογα των καιρικών συνθηκών ή την εποχή του χρόνου.
Να συμβουλεύεστε πάντα το χρονοδιάγραμμα όπως είναι τυπωμένο στο εισιτήριο σας και να επιβεβαιώνετε την ώρα παραλαβής σας από το λεωφορείο μας με την ομάδα μας.

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδρομής

Το ταξίδι μας στήν Αθήνα ξεκινά στις 06:15 και η πρώτη παραλαβή είναι από το Πευκί. Το λεωφορείο συνεχίζει για τον επόμενο σταθμό μας την Ιστιαία, τον Πύργο και τελικά φτάνει στα Λουτρά της Αιδηψού για την τελευταία παραλαβή των ταξιδιωτών μας.

Η πρώτη μας στάση είναι το Προκόπι, όπου θα έχουμε χρόνο για ξεκούραση, ένα σύντομο πρωινό και καφέ. Στο Προκόπι, μπορείτε να επισκεφθείτε τη γνωστή εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου.

Η επόμενη στάση μας είναι η πόλη της Χαλκίδα, η πρωτεύουσα της Εύβοιας. Θα επισκεφθούμε την παλιά γέφυρα της πόλης και θα παρακολουθήσετε το περίφημο "Φαινόμενο του Ευρίπου" και ίσως την αλλαγή της κατεύθυνσης του νερού που λαμβάνει χώρα κάθε 6 ώρες περίπου.

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την Αθήνα και γύρω στο μεσημέρι, φτάνουμε στο κέντρο της πόλης για μια σύντομη περιήγηση με το λεωφορείο, η οποία διαρκεί περίπου μια ώρα. Η πρώτη μας στάση θα είναι στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο) για μερικές φωτογραφίες και στη συνέχεια, ακολουθεί επίσκεψη στην Ακρόπολη της Αθήνας με τον Ξεναγό μας.

Μπορείτε να επισκεφθείτε εναλλακτικά το Μουσείο της Ακρόπολης, ένα μοναδικό αρχαιολογικό μουσείο, με καταπληκτική θέα στο βράχο της Ακρόπολης.

Μετά την ξενάγηση, θα έχετε 3 ώρες ελεύθερο χρόνο στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορείτε να επισκεφθείτε την Πλάκα - την πιο παλιά γειτονιά της Αθήνας, το Θησείο, το Μοναστηράκι και την οδό Ερμού για ψώνια.

Θα συναντηθούμε και πάλι γύρω στις 17:00 στο Κοινοβούλιο της Αθήνας (Πλατεία Συντάγματος), όπου μπορείτε να φωτογραφίσετε τους φύλακες του χώρου γνωστούς ως "Τσολιάδες".

Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Βόρεια Εύβοια μέσω της εθνικής οδού. Φτάνουμε στο λιμάνι της Αρκίτσας περίπου στις 19:30 για να πάρουμε το πλοίο προς Αιδηψό. Στη συνέχεια φτάνουμε στον Πύργο, την Ιστιαία και το Πευκί. Αυτό ήταν το τέλος μιας όμορφης μέρας στην Αθήνα.