Ελληνικα
English Serbian Russian Română

Εκδρομή στην Πορτογαλία

Ανακαλύψτε την Ποργοταλία με την 8ήμερη απόδραση μας. Λισσαβώνα, Πόρτο και άλλοι όμορφοι προορισμοί σας περιμένουν.

Αεροπορική Εκδρομή
8 ημέρες

Ημερομηνίες ταξιδίου στην Πορτογαλία:
26 Φεβρουαρίου
12 Μαρτίου

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα: Αναχώρηση από Αθήνα και άφιξη στην Πορτογαλία. 
Συγκεντρωνόμαστε στο αεροδρόμιο και με απευθείας πτήση φτάνουμε στη Λισσαβώνα. Με την άφιξη μας στη Λισσαβώνα αναχωρούμε οδικώς για την πόλη Κοίμπρα. 
Η Κοίμπρα ήταν η πρώτη Πανεπιστημιούπολη της χώρας αλλά και μία από τις παλαιότερες του κόσμου. Πραγματοποιούμε την πρώτη μας στάση στη Φάτιμα, το μεγάλο κέντρο του καθολικισμού, το οποίο απέχει 142 χιλιόμετρα από τη Λισσαβώνα. Η Φάτιμα έχει πάρει το όνομα της από την εμφάνιση της Παρθένου Μαρίας σε τρία παιδιά αγροτών το 1917, στην κοιλάδα "Cova Da Iria" και από τότε είναι ο τόπος με την μεγαλύτερη προσέλευση προσκυνήματος παγκοσμίως. 

Επόμενος σταθμός μας η πόλη Κοίμπρα όπου θα επισκεφτούμε τον χώρο του Πανεπιστημίου αλλά και τους δρόμους της πόλης, που είναι διάσημη για τους ποιητές της αλλά και το ποτάμι Μοντέγκο, επίσης θα επισκεφτούμε την εκκλησία Σάντα Κλάρα Λα Νόβα, όπου θα απολαύσουμε πανοραμική θέα από ολόκληρη την πόλη της Κοίμπρα. 

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση. 

2η μέρα: Αναχώρηση για το Πόρτο. 
Μετά το πρόγευμα μας στο ξενοδοχείο, θα αναχωρήσουμε για το Πόρτο και κατά τη διαδρομή θα επισκεφτούμε διάφορα αξιοθέατα. 
Αρχικά ξεκινάμε με το δάσος Μπουσάκο, το εθνικό δάσος της Πορτογαλίας αλλά και ένα από τα πιο πλούσια δάση της Ευρώπης σε φυτά. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε μια στάση στην πόλη των καναλιών, το Αβέιρο που είναι η Βενετία της Πορτογαλίας και θα θαυμάσουμε τις βάρκες που μοιάζουν με τις γόνδολες της Βενετίας. 
Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Πόρτο, την πόλη που έδωσε το όνομα της στο ομώνυμο διάσημο κρασί Πόρτο αλλά και που είναι γνωστή για την παράδοση, τη σκληρή δουλειά, τις ανθρώπινες αξίες αλλά και για τη δύναμη της ψυχής του Πορτογαλικού Έθνους. 
Άφιξη στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. 

3η μέρα: Ξενάγηση στο Πόρτο. 
Η μέρα μας ξεκινάει με πρόγευμα στο ξενοδοχείο και έπειτα με την γνωριμία μας με το Πόρτο, την εντυπωσιακή πόλη που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Douro και διατηρεί μέχρι και σήμερα την μεσαιωνική της άποψη. Θα επισκεφτούμε την περιοχή Ριμπέιρα όπου βρίσκονται οι παλιές συνοικίες με πολλά παραδοσιακά καταστήματα και η ανοιχτή αγορά που βρίσκεται στην αποβάθρα, όπου παλιά φόρτωναν εκεί στις παραδοσιακές βάρκες το ομώνυμο κρασί. 
Η επόμενη επίσκεψη μας γίνεται στην περιοχή του Καθεδρικού Ναού και το παλιό κτήριο των σιδηροδρόμων. Επίσης, θα επισκεφτούμε το ναό του Άγιου Φραγκίσκου και το παλάτι Μπόλσα, όπου σήμερα στεγάζεται το Εμπορικό Επιμελητήριο και παλιότερα στεγαζόταν το χρηματιστήριο. 
Στο τέλος της ξενάγησης μας, θα επισκεφτούμε κάποιο από τα παλιά οινοποιεία της πόλης και θα έχουμε τη χαρά να γευτούμε το περίφημο κρασί Πόρτο στο ειδικά κατασκευασμένο ποτήρι Calice. 

4η μέρα: Εκδρομή στην περιοχή του Μίνιου.
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε για εκδρομή στην επαρχία του Μίνιου. Αρχικά θα επισκεφτούμε την Μπράγκα και θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το Γκιμαράες, το λίκνο του Πορτογαλικού έθνους - την πρώτη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και την πόλη που γεννήθηκε ο πρώτος βασιλιάς της χώρας, ο Αλφόνσο Α. Θα θαυμάσουμε επίσης το κάστρο της περιοχής αλλά και το ιστορικό κέντρο, τα οποία είναι στη λίστα με τα Μνημεία Ιστορικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο. 
Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Πόρτο για διανυκτέρευση. 

5η μέρα: Αναχώρηση για Λισσαβώνα. 
Σήμερα αναχωρούμε για τη Λισσαβώνα με διάφορες στάσεις κατά τη διαδρομή μας, σε σημαντικά αξιοθέατα της χώρας. Αρχικά θα επισκεφτούμε τον ναό της Μπατάλια, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Επόμενος σταθμός μας με το ψαροχώρι του ατλαντικού, η Ναζαρέ, που χαρακτηρίζεται από την εγκαρδιότητα και τη ζωντάνια των κατοίκων της. Ένα χωριό που εμποτίζεται με την παράδοση και την τοπική κουζίνα, την οποία και θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε. 
Τέλος θα επισκεφτούμε το  μεσαιωνικό χωριό Όμπιτους, το χωριό των καλλιτεχνών. Θα περπατήσουμε στα στενά σοκάκια τα οποία είναι στολισμένα με λευκά σπιτάκια γεμάτα πολύχρωμα λουλούδια, αλλά θα απολαύσουμε και την υπέροχη θέα από τα τείχη της πόλης ύψους 13 μέτρων που προσφέρουν μία εκπληκτική πανοραμική θέα στο χωριό. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στη Λισσαβώνα. 

 

6η μέρα: Ξενάγηση στη Λισσαβώνα. 
Καλώς ήρθατε στη Λισσαβώνα, την γραφική και φιλόξενη πόλη που μέχρι και σήμερα διατηρεί το λατινικό ένδοξο χαρακτήρα της, παρά τις συνεχόμενες επιδρομές που γνώριζε επί αιώνες από τους βαρβαρικούς λαούς. Αρχικά θα επισκεφτούμε το Μουσείο με τις Βασιλικές Άμαξες, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης και της χώρας. Εκεί θα θαυμάσουμε μία μοναδική και πολυτελή συλλογή που χρονολογείται μεταξύ 17ου και 19ου αιώνα. 

Επίσης, θα επισεκφτούμε το μοναστήρι των Ιερωνυμιτών, το εντυπωσιακότερο σύμβολο της πορτογαλικής δύναμης και του πλούτου. Χτίστηκε το 1502 με εντολή του βασιλιά Manuel I για να τιμήσει τη μνήμη του Vasco da Gama για την επιτυχή επιστροφή του από την Ινδία. 
Τελευταίος μας σταθμός το μνημείο των Αποκαλύψεων και ο Πύργος του Μπέλεμ, το σημείο από όπου ξεκίνησαν οι Πορτογάλοι θαλασσοπόροι το ταξίδι τους για τα πέρατα της γης. 
Ο περίφημος αυτός πύργος που μοιάζει περισσότερο σαν ένα μικροσκοπικό κάστρο, χτίστηκε το 1515 στις όχθεις του ποταμού Tejo με κοσπό να προστατεύσει τις εκβολές του ποταμού και είναι ένα ακόμα μνημείο παγκόσμιας κληρονιμιάς της Unesco. 
Το βράδυ σας πρεοτείνουμε να απολαύσετε τα παραδοσιακά τραγούδια fado της Πορτογαλίας, που έχουν γίνει γνωστά σε όλον τον κόσμο από τη διάσημη τραγουδίστρια Amalia Rodriguez. 

7η μέρα: Ολοήμερη εκδρομή: Σίντρα, Κασκάις, Εστορίλ, Κάμπο ντα Ρόκα, Πάρκο των Εθνών.
Σήμερα θα γνωρίσουμε τα περίχωρα της Λισσαβώνας. Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο αναχωρούμε και ξεκινάει η γνωριμίας μας με:
Τη Σίντρα, όπου βρίσκεται η θερινή κατοικία των βασιλέων, 
Το Κασκάις, ένα πανέμορφο ψαροχώρι,
Το Εστορίλ, το τουριστικό θέρετρο της χώρας, 
Το Κάμπο ντα Ρόκα όπου είναι το δυτικότερο σημείο της Πορτογαλίας αλλά και της Ευρώπης, και τέλος, 
Το Πάρκο των Εθνών, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τη γέφυρα Vasco Da Gama αλλά και το ενυδρείο της Λισσαβώνας Oceanario. 
Επιστρέφουμε στην πόλη για την τελευταία μας διανυκτέρευση. 

8η μέρα: Επιστροφή στην Αθήνα.
Απολαμβάνουμε το τελευταίο μας πρωινό στην Λισσαβώνα, την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο, για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα. 

 

Η εκδρομή στην Πορτογαλία περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης,
 • Διαμονή σε επιλεγεμένα ξενοδοχεία 4 αστέρων στην Κοίμπρα και τη Λισσαβώνα,
 • Διαμονή σε επιλεγεμένα ξενοδοχεία 5 αστέρων στο Πόρτο,
 • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά,
 • Μεταφορές από/προς αεροδρόμια και ξενοδοχεία εξωτερικού, 
 • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για όλες τις μεατκινήσεις του προγράμματος μας, 
 • Ξεναγήσεις και περιηγήσεις βάσει προγράμματος,
 • Έμπειρος αρχηγός / συνοδός του γραφείου,
 • Ενημερωτικά έντυπα και χάρτες,
 • ΦΠΑ,
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης. 
Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εκτός του παραπάνω πακέτου υπάρχουν οι ακόλουθες χρεώσεις: φόροι αεροδρομίων, είσοδοι σε μουσεία ή ότι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα. 

Σημείωση: 
Η ροή του προγράμματος και των ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει ανάλογα με τις ώρες των πτήσεων και τις ώρες λειτουργίας των χώρων και των μουσείων που θα επισκεφτούμε. Το τελικό αναλυτικό πρόγραμμα θα το παραλάβετε λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση μας.