Ελληνικα
English Serbian Russian Română

Εκδρομή στο Μαρόκο

Ταξιδέψτε στο μαγευτικό και πολύχρωμο Μαρόκο και γνωρίστε τη μυστηριώδη Καζαμπλάνκα και το Μαρακές. 

Αεροπορική Εκδρομή
8 ημέρες

Ημερομηνίες ταξιδιού στο Μαρόκο:
Φεβρουάριος: Κάθε Σάββατο & Κυριακή.
Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα Μαρτίου - Απριλίου.

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα: Αναχώρηση από Αθήνα και άφιξη στην Καζαμπλάνκα.
Συγκεντρωνόμαστε στο αεροδρόμιο και με πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού φτάνουμε στην Καζαμπλάνκα. Στο αεροδρόμιο θα συναντήσουμε τον αρχηγό της εκδρομής μας και αμέσως, θα ξεκινήσει η ξενάγηση μας και η πρώτη μας επαφή με την πανέμορφη αυτή πόλη. 
Η ξενάγηση μας περιλαμβάνει επίσκεψη στην κεντρική αγορά, την πλατεία Μωχάμεντ του 5ου, την παραλιακή λεωφόρο Κορνίς όπου θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για καφέ, την πλατεία των Ηνωμένων Εθνών, το τζαμί του Χασάν του Β' (εξωτερικά), αλλά και την πλούσια συνοικία Άνφα στην οποία υπάρχουν γήπεδα γκολφ αλλά και ιππόδρομος. 
Μετά το τέλος της ξενάγησης, κατευθυνόμαστε στο ξενοδοχείο και ακολουθεί δείπνο. 

2η μέρα: Επίσκεψη στις πόλεις Ραμπάτ & Μεκνές. Διανυκτέρευση στην Φεζ. 
Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε για την πόλη Ραμπάτ, η οποία απέχει 95 χιλιόμετρα από την Καζαμπλάνκα. Στο Ραμπάτ θα επισκεφτούμε το παλάτι του Βασιλιά Χασάν του Β', το μαυσωλείο του Μωχάμεντ του 5ου, την κάσμπα Ουιντάια και τον πύργο του Χασάν. 
Αφού περάσουμε μέσα από την περιοχή Σουίσυ όπου βρίσκονται οι πρεσβείες, συνεχίζουμε για την Μεκνές, την πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα, η οποία απέχει 140 χιλιόμετρα από το Ραμπάτ. Εκεί θα επισκεφτούμε την πλατεία Λα Χεντίμ, η οποία είναι γνωστή και ως η πλατεία της καταστροφής. Θα γνωρίσουμε εξωτερικά το παλάτι του Μουλάι Ισμαήλ, το οποίο χαρακτηρίζεται από την μεγαλοπρεπή πύλη Μπάμπ Ελ Μανσούρ αλλά και τα τείχη της πόλης. 
Αφού απολαύσουμε λίγο ελεύθερο χρόνο στην πόλη, συνεχίζουμε το ταξίδι μας για τη Φεζ η οποία απέχει 65 χιλιόμετρα. Τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο και απολαμβάνουμε το δεύτερο δείπνο μας στο Μαρόκο. 

3η μέρα: Ξενάγηση στην Φεζ.
Η ξενάγηση μας στην ιερή αυτή πόλη, περιλαμβάνει την πρώτη μουσουλμανική Μεντίνα του αραβικού κόσμου, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου αφού αποτελείται από 9.202 σοκάκια. Επίσης θα γνωρίσουμε την εβραϊκή συνοικία Μελλάχ αλλά και την κορανική σχολή Μπου Ανανία. Συνεχίζοντας την  ξενάγηση μας, θα δούμε εξωτερικά το μαυσωλείο του Μουλά Ιντρίς, το παλάτι των Μερενιδών - το πιο παλιό του Μαρόκο, αλλά και το ταζμί Καραουίν το οποίο υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του αραβικού κόσμου. 
Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο Μπαταα ενώ αν υπάρχει χρόνος, θα δούμε και τα Βυρσοδεψία. Το υπόλοιπο της ημέρας σας είναι ελεύθερο και συναντιόμαστε και πάλι το βράδυ στο ξενοδοχείο για δείπνο και ξεκούραση. 

4η μέρα: Αναχώρηση για το Μαρακές.
Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Μαρακές με ενδιάμεσες στάσεις στο Ιφράν, που θεωρείται η Ελβετία του Μαρόκο, αλλά και στο Μπενί Μελλάλ, μία όμορφη αγροτική πόλη. 
Μετά από ένα ταξίδι 485 χιλιομέτρων θα φτάσουμε στο εξωτικό Μαρακές. Θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο, θα απολαύσουμε το δείπνο μας και θα ξεκουραστούμε. 

5η μέρα: Ξενάγηση στο Μαρακές.
Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στο Μαρακές. Στην ξενάγηση μας θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε εξωτερικά το τζαμί Κουτούμπια το οποίο είναι σύμβολο της πόλης, το παλάτι Ελ Μπαχία και το μουσείο Νταρ Σι Σαιντ, ένα πανέμορφο ανάκτορο το οποίο φιλοξενεί μία εντυπωσιακή συλλογή Μαροκινών Λαικών Τεχνών. 
Η ξενάγηση μας συνεχίζεται με επίσκεψη στη φημισμένη πλατεία Τζεμαά Ελ Φνα ή αλλιώς "Πλατεία των Θαυμάτων". Η πλατεία αυτή είναι σύμβολο του Μαρακές, όπου κάθε μέρα λαμβάνει χώρα ένα μαγικό θέαμα που το συνθέτουν, υπαίθριοι αυτοσχέδιοι πάγκοι - εστιατόρια, παραμυθάδες, γητευτές φιδιών, μάγισσες, και εκατοντάδες μαγαζιά που ξετρυπώνουν σε όλες τις γωνιές των σουκς. 
Επίσης, θα επισκεφτούμε τους κήπους του Μαζορέλ που είναι ιδιοκτησία του Yves Saint Laurent και τέλος, τη μεδέρσα αλλά και την κούμπα του Μπεν Γιούσεφ που είναι το αρχαιότερο μνημείο των Αλμοραβιδών. 
Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για δείπνο και ξεκούραση. 

6η και 7η μέρα: Μαρακές.
Οι επόμενες μέρες της επίσκεψης μας στο Μαρακές είναι ελεύθερες, ώστε να τις αξιοποιήσετε όπως εσείς επιθυμείτε. Σας προτείνουμε να πραγματοποιήσετε μία εκδρομή έως την πόλη Εσσαουίρα, η οποία βρίσκεται στις ακτές του Ατλαντικού ωκεανού. Απέχει 170 χιλιόμετρα από το Μαρακές και είναι ντυμένη στα λευκά και μπλε, ενώ αποτελεί ένα σημαντικό κέντρο της μαροκινής καλλιτεχνικής δημιουργίας. Εάν αποφασίσετε να επισκεφτείτε την Εσσαουίρα, μην παραλείψετε να ανεβείτε στο κάστρο της και να απολαύσετε τη μαγική θέα, ή να περπατήσετε κατά μήκος του ωκεανού. Οι εικόνες θα σας μαγέψουν και θα σας χαρίσουν όμορφες αναμνήσεις. 

Για τους πιο δραστήριους, προτείνουμε να επισκεφτεπίτε την γραφική πόλη Ουαρζαζάτ, η οποία είναι μία από τις πιο όμορφες πόλεις της ενδοχώρας. Επίσης η διαδρομή για να φτάσετε στην Ουαρζαζάτ είναι καταπληκτική καθώς διασχίζει την οροσειρά του Άτλαντα.  
Η Ουαρζαζάτ επίσης αποτελεί προπύργιο της ερήμου και διαθέτει δύο από τις πιο όμορφες κάσμπες του Μαρόκο:
Την Κάσμπα Ταουρίτ, η οποία είναι ο πρώην τόπος κατοικίας του Πασά Γκλάουι, με πύργους που υψώνονται πάνω από τα παραδοσιακά σπίτια.
Την Αϊτ Μπενχάντου, η οποία απέχει 30 χιλιόμετρα από την πόλη και έχει ανακηρυχτεί ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco. 

Τα βράδια μας θα απολαύσουμε δείπνο στο ξενοδοχείο. Επίσης μία από τις βραδιές μας, θα πιούμε το ποτό μας παρακολουθώντας φολκλορικό show στο παγκοσμίως γνωστό ChezAli. 
 
8η μέρα: Αναχώρηση για την Καζαμπλάνκα και επιστροφή στην Αθήνα. 
Νωρίς το πρωί και μετά το πρόγευμα μας στο ξενοδοχείο, θα ξεκινήσουμε για το αεροδρόμιο της Καζαμπλάνκα και θα επιστρέψουμε στην Αθήνα, με πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού. 

 

Η εκδρομή στο Μαρόκο περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με Alitalia, 
 • Διαμονή και διατροφή βάσει τιμοκαταλόγου,
 • Μεταφορές από/προς τα αεροδρόμια εξωτερικού,
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές βάσει προγράμαμτος,
 • Δωρεάν φολκολορική βραδιά με ποτό,
 • Δώρο εκδρομή στη Βολούμπιλις, 
 • Έμπειρο ελληνόφωνο αρχηγό/συνοδό, 
 • Τοπικούς ξεναγούς, 
 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου,
 • Εισόδους σε μουσεία και μνημεία,
 • Ενημερωτικά έντυπα,
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης. 
Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στο κόστος της εκδρομής μας δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων, φιλοδορήματα (20 ευρώ), τα ποτά και τα αναψυκτικά που θα καταναλώσετε κατά τα γεύματα και τα δείπνα που περιλαμβάνονται στην εκδρομή, οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα ανωτέρω περιλαμβανόμενα.

Σημείωση: 
Η ροή του προγράμματος και των ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει ανάλογα με τις ώρες των πτήσεων και τις ώρες λειτουργίας των χώρων και των μουσείων που θα επισκεφτούμε. Το τελικό αναλυτικό πρόγραμμα θα το παραλάβετε λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση μας. 
το 7ήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μία λιγότερη ημέρα διαμονής στο Μαρακές. 

Ταξιδέψτε από Θεσσαλονίκη
Ειδική τιμή αεροπορικού εισιτηρίου Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη: 100ευρώ κατά άτομο/κατόπιν διαθεσιμότητας.
Δυνατότητα διαμονής στο ξενοδοχείο Holiday Inn Athens Airport σε προνομιακές τιμές.