Ελληνικα
English Serbian Russian Română

Εκδρομή στην Πράγα

Ταξιδέψτε στην "Χρυσή Πόλη", τη "Μητέρα των Πόλεων", την Πράγα. Η Πράγα είναι χτισμένη στον ποταμό Μολδάβα και είναι η πρωτεύουσα αλλά και η μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας. 

Αεροπορική Εκδρομή
4 ή 5 ημέρες

Ημερομηνίες ταξιδίου στην Πράγα:
Αναχωρήσεις 25 η Μαρτίου 2017 :
4 ημέρες 23-26 Μαρτίου 2017
5 ημέρες 23-27 Μαρτίου 2017
Αναχωρήσεις Πάσχα:
5 ημέρες 13-17 Απριλίου 2017
5 ημέρες 14-18 Απριλίου 2017
5 ημέρες 17-21 Απριλίου 2017
5 ημέρες 19 με 23 Απριλίου 2017
Αναχωρήσεις Πρωτομαγιάς:
4 ημέρες 28 Απριλίου - 1 Μαίου 2017
5 ημέρες 28 Απριλίου - 2 Μαίου 2017

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα: Άφιξη στην Πράγα και ξενάγηση στην παλιά πόλη. 
Συγκεντρωνόμαστε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για να αναχωρήσουμε με την πτήση μας για την Πράγα, ή όπως την αποκαλούνε τη Χρυσή Πόλη των 100 Πύργων. 
Με την άφιξη μας στην Πράγα, θα πραγματοποιηθεί πεζή ξενάγηση στην παλαιά πόλη (Stare Mesto). Μία περιοχή που θα μας καταπλήξει με την ομορφιά της, την ατμόσφαιρα αλλά και την εκπληκτική αρχιτεκτονική της. 
Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το παλιό δημαρχείο της πόλης, το οποίο αποτελείται από ένα συγκρότημα κτιρίων. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του το αστρονομικό ρολόι του 1400, με τους Αποστόλους που “εμφανίζονται” στο επάνω μέρος του, στα μπλε μικρά του παράθυρα. Εκεί επίσης θα δούμε τον Πύργο της Πυρίτιδας σε ύψος 65 μέτρων, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου  αλλά και την πέτρινη γέφυρα του  Καρόλου, πάνω από τον ποταμό Μολδάβα, η οποία στολίζεται από 30 αγάλματα. 

Θα ακολουθήσει γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και έπειτα, θα μεταφερθούμε στα ξενοδοχεία που έχετε επιλέξει εσείς και οι συνταξιδιώτες σας. 
Η υπόλοιπη ημέρα είναι ελεύθερη για να την απολαύσετε πίνοντας ίσως καφέ σε κάποιο από τα πανέμορφα καφέ της Πράγας και ανακαλύπτοντας τα γραφικά σοκάκια της. 

Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το Ομπέτσνι Ντουμ με τον ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τρούλο του, ο οποίος χτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα. Εκεί βρίσκεται η μεγαλύτερη αίθουσα συναυλιών της Πράγας, η Σμετάνα Χολ. 

2η μέρα: Ξενάγηση Καστρούπολης και Κρουαζιέρα στο Μολδάβα. 
Απολαμβάνουμε το πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε για την ξενάγηση μας στην Καστρούπολη. Εκεί, θα θαυμάσουμε το υπέροχο κάστρο Χρατσάνι, το ναό του Αγίου Βίτου και το Παλάτι, το περίφημο Λορέττο και το χρυσό δρομάκι των αλχημιστών. 
Στη συνέχεια θα απολαύσουμε κρουαζιέρα διάρκειας 2 ωρών στον ποταμό Μολδάβα. Κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας μας, θα θαυμάσετε από μία εναλλακτική άποψη τις ομορφιές της Πράγας. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί γεύμα σε μπουφέ. 
Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο και το υπόλοιπο της ημέρας σας είναι ελεύθερο. Για τη νυχτερινή σας διασκέδαση, προτείνουμε να παρακολουθήσετε μία παράσταση στο Μαύρο Θέατρο. Οι παραστάσεις εκεί στηρίζονται στην παντομίμα και στον εκπληκτικό συντονισμό των ηθοποιών, ένα θέαμα που μπορείτε να το βρείτε μόνο στην Πράγα. Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφτείτε κάποιο από τα πολλά τζαζ κλαμπ ή τις μπυραρίες της πόλης. 

3η μέρα: Πράγα και Κάρλοβυ Βάρυ. 
Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο αναχωρούμε οδικώς για την πολύ όμορφο λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 110 χιλιομέτρων. 
Η πόλη είναι γνωστή παγκοσμίως για τις πηγές της και τα ιαματικά της λουτρά. Κατά την ξενάγηση μας θα θαυμάσουμε το πράσινο της πόλης, τα γάργαρα νερά αλλά και τα υπέροχα κτήρια που την στολίζουν, σε αναγεννησιακό στυλ. 
Αν θέλετε, μπορείτε να επισκεφτείτε τη ρώσικη Εκκλησία με τους χρυσούς τρούλους, ή να απολαύσετε τον καφέ σας στο υπέροχο ξενοδοχείο Πουπ του 17ου αιώνα. 
Μετά το γεύμα μας κάποιο εστιατόριο της περιοχής, θα επιστρέψουμε και πάλι πίσω στην Πράγα. 


Εάν είστε λάτρεις των αγορών, στα καταστήματα της πόλης μπορείτε να βρείτε υπέροχες πορσελάνες, κρύσταλλα αλλά και λινά. 

4η μέρα: Ελεύθερη μέρα ή Προαιρετική εκδρομή στο Τσέσκυ Κρουμλόβ.
Πρωινό στο ξενοδοχείο και έπειτα ελεύθερη μέρα στην Πράγα. Εναλλακτικά και εφόσον συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός συμμετοχών, μπορείτε να απολαύσετε μία προαιρετική εκδρομή (έξοδο ατομικό) στο πανέμορφο Τσέσκι Κρουμλόβ, το οποίο βρίσκεται στα νότια της Πράγας. Εκεί, θα θαυμάσουμε την καστροπολιτεία του Τσέσκι Κρουμλόβ, η οποία είναι κτισμένη το 1250 σε μία τοποθεσία μαγική και αποτελεί εθνικό μνημείο. Επίσης θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Βίτου και θα επισκεφτούμε ένα από τα πιο ψηλά σημεία της καστρούπολης ώστε να απολαύσουμε την υπέροχη θέα. 

Το απόγευμα επιστροφή στην Πράγα και το ξενοδοχείο. 

5η μέρα: Επιστροφή στην Αθήνα.
Μετά το τελευταίο μας πρόγευμα στο ξενοδοχείο και εφόσον έχουμε χρόνο μέχρι την πτήση, θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για μία τελευταία βόλτα στην Πράγα. 
Έπειτα μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. 

 

Η εκδρομή στην Πράγα περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean Airlines,
  • 3 ή 4 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία,
  • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά,
  • Τρία (3) γεύματα συνολικά (2 γεύματα σε εστιατόρια και 1 γεύμα σε μπουφέ κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας),
  • Μεταφορές και εκδρομές βάσει προγράμματος,
  • Ελληνόφωνος ξεναγός,
  • ΦΠΑ,
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης και Ταξιδιωτικής για εκδρομείς έως 75 χρονών. 
Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εκτός του παραπάνω πακέτου υπάρχουν οι ακόλουθες χρεώσεις: φόροι αεροδρομίων, ποτά κατά τη διάρκεια γευμάτων ή δείπνων, αχθοφορικά καιφιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία και χώρους, επίναυλοι καυσίμων, ή οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό. 

Σημείωση: 
Η ροή του προγράμματος και των ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει ανάλογα με τις ώρες των πτήσεων και τις ώρες λειτουργίας των χώρων και των μουσείων που θα επισκεφτούμε. Το τελικό αναλυτικό πρόγραμμα θα το παραλάβετε λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση μας.
Η 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνει την επιπλέον ελεύθερη μέρα στην Πράγα.