Ελληνικα
English Serbian Russian Română

Εκδρομή Πράγα - Βιέννη - Βουδαπέστη

Ταξιδέψτε μαζί μας με την 8ήμερη εκδρομή μας. Ανακαλύψτε και μαγευτείτε από 3 υπέροχες Ευρωπαικές Πόλεις. Πράγα - Βιέννη - Βουδαπέστη, τα διαμάντια της κεντρικής Ευρώπης. 

Αεροπορική Εκδρομή
8 ημέρες

Ημερομηνίες ταξιδίου στην Πράγα, τη Βιέννη και τη Βουδαπέστη:
Αναχωρήσεις Πάσχα:
12 - 19 Απριλίου 2017
Αναχωρήσεις Πρωτομαγιά:
26 Απριλίου - 3 Μαίου 2017
Αναχωρήσεις Αγίου Πνεύματος:
2 - 9 Ιουνίου 2017

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα: Άφιξη στην Πράγα και ξενάγηση στην παλιά πόλη. 
Συγκεντρωνόμαστε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για να αναχωρήσουμε με την πτήση μας για την Πράγα, ή όπως την αποκαλούνε τη Χρυσή Πόλη των 100 Πύργων. 
Με την άφιξη μας στην Πράγα, θα πραγματοποιηθεί πεζή ξενάγηση στην παλαιά πόλη (Stare Mesto). Μία περιοχή που θα μας καταπλήξει με την ομορφιά της, την ατμόσφαιρα αλλά και την εκπληκτική αρχιτεκτονική της. 
Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το παλιό δημαρχείο της πόλης, το οποίο αποτελείται από ένα συγκρότημα κτιρίων. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του το αστρονομικό ρολόι του 1400, με τους Αποστόλους που “εμφανίζονται” στο επάνω μέρος του, στα μπλε μικρά του παράθυρα. Εκεί επίσης θα δούμε τον Πύργο της Πυρίτιδας σε ύψος 65 μέτρων, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου  αλλά και την πέτρινη γέφυρα του  Καρόλου, πάνω από τον ποταμό Μολδάβα, η οποία στολίζεται από 30 αγάλματα. 

Θα ακολουθήσει γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και έπειτα, θα μεταφερθούμε στα ξενοδοχεία που έχετε επιλέξει εσείς και οι συνταξιδιώτες σας. 
Η υπόλοιπη ημέρα είναι ελεύθερη για να την απολαύσετε πίνοντας ίσως καφέ σε κάποιο από τα πανέμορφα καφέ της Πράγας και ανακαλύπτοντας τα γραφικά σοκάκια της. 

Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το Ομπέτσνι Ντουμ με τον ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τρούλο του, ο οποίος χτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα. Εκεί βρίσκεται η μεγαλύτερη αίθουσα συναυλιών της Πράγας, η Σμετάνα Χολ. 

2η μέρα: Ξενάγηση Καστρούπολης και Κρουαζιέρα στο Μολδάβα. 
Απολαμβάνουμε το πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε για την ξενάγηση μας στην Καστρούπολη. Εκεί, θα θαυμάσουμε το υπέροχο κάστρο Χρατσάνι, το ναό του Αγίου Βίτου και το Παλάτι, το περίφημο Λορέττο και το χρυσό δρομάκι των αλχημιστών. 
Στη συνέχεια θα απολαύσουμε κρουαζιέρα διάρκειας 2 ωρών στον ποταμό Μολδάβα. Κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας μας, θα θαυμάσετε από μία εναλλακτική άποψη τις ομορφιές της Πράγας. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί γεύμα σε μπουφέ. 
Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο και το υπόλοιπο της ημέρας σας είναι ελεύθερο. Για τη νυχτερινή σας διασκέδαση, προτείνουμε να παρακολουθήσετε μία παράσταση στο Μαύρο Θέατρο. Οι παραστάσεις εκεί στηρίζονται στην παντομίμα και στον εκπληκτικό συντονισμό των ηθοποιών, ένα θέαμα που μπορείτε να το βρείτε μόνο στην Πράγα. Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφτείτε κάποιο από τα πολλά τζαζ κλαμπ ή τις μπυραρίες της πόλης. 

3η μέρα: Πράγα και Κάρλοβυ Βάρυ. 
Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο αναχωρούμε οδικώς για την πολύ όμορφο λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 110 χιλιομέτρων. 
Η πόλη είναι γνωστή παγκοσμίως για τις πηγές της και τα ιαματικά της λουτρά. Κατά την ξενάγηση μας θα θαυμάσουμε το πράσινο της πόλης, τα γάργαρα νερά αλλά και τα υπέροχα κτήρια που την στολίζουν, σε αναγεννησιακό στυλ. 
Αν θέλετε, μπορείτε να επισκεφτείτε τη ρώσικη Εκκλησία με τους χρυσούς τρούλους, ή να απολαύσετε τον καφέ σας στο υπέροχο ξενοδοχείο Πουπ του 17ου αιώνα. 
Μετά το γεύμα μας κάποιο εστιατόριο της περιοχής, θα επιστρέψουμε και πάλι πίσω στην Πράγα. 


Εάν είστε λάτρεις των αγορών, στα καταστήματα της πόλης μπορείτε να βρείτε υπέροχες πορσελάνες, κρύσταλλα αλλά και λινά. 

4η μέρα:  Πράγα - Τσέσκυ Κρουμλοβ - Βιέννη.
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για τη σημερινή μας εκδρομή στο πανέμορφο Τσέσκυ Κρουμλόβ, το οποίο βρίσκεται στα νότια της Πράγας. Εκεί θα θαυμάσουμε την καστροπολιτεία της περιοχής, η ονομασία της οποίας προέρχεται από την αρχαία γερμανική Κρουμπενόουε ή το λατινικό Κρουμνάου. Είναι χτισμένο σε μία υπέροχη τοποθεσία στην καμπή του ποταμού Βλτάβα και χρονολογείται στο 1250, ενώ το κάστρο κατοικείτο περίπου έως τα μέσα του 19ου αιώνα. Στο τσέχικο κράτος εντάχθηκε το 1950 και ανακηρύχθηκε ως εθνικό μνημείο, ενώ αργότερα, συμπεριλήφθηκε και στη λίστα της Unesco. 

Αφού δούμε την εκκλησία του Αγίου Βίτου στην περιοχή, θα καταλήξουμε σε ένα από τα υψηλότερα σημεία της καστρούπολης όπου θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα. Θα ακολουθήσει γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής. 

Στην περιοχή θα βρείτε διάφορα καταστήματα με ξυλόγλυπτα, γυάλινα ή κρυστάλλινα αντικείμενα και υπέροχα χειροτεχνήματα. 
Επίσης, μπορείτε να βρείτε υπέροχες πορσελάνες, θαυμάσια κρύσταλλα αλλά και λινά. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με τελικό προορισμό τη Βιέννη.
Με την άφιξη μας τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο στη Βιέννη και υπάρχει ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη επαφή με την πρωτεύουσα της Αυστρίας. 


5η μέρα: Ξενάγηση στη Βιέννη, τα Ανάκτορα Σένμπρουν. Εκδρομή στα δάση Βιέννης & Μάγιερλινγκ.  
Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο αναχωρούμε για την προγραμματισμένη ξενάγηση μας στη Βιέννη. Θα ξεκινήσουμε από την πολύ διάσημη Κρατική Όπερα της Βιέννης, το Δημαρχείο της πόλης, το Δημοτικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, αλλά και το Κοινοβούλιο με την πλούσια διακοσμημένη πρόσοψη του. Θα περάσουμε επίσης από τα ανάκτορα Χόφμπουργκ και η ξενάγηση μας θα ολοκληρωθεί, με την επίσκεψη μας στα ανάκτορα Σενμπρούν.
Στα ανάκτορα Σενμπρούν θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε τα δωμάτια στα οποία κάποτε ζούσε η αυτοκρατορική οικογένεια της Αυστρίας. 

Στη συνέχεια αναχωρούμε για τα χιλιοτραγουδισμένα Βιεννέζικα Δάση, το Μπάντεν μία κοσμική λουτρόπολη, αλλά και το Μάγιερλινγκ, κυνηγετικό περίπτερο το οποίο έγινε γνωστό από το τραγικό ειδύλιο του πρίγκηπα και της Μαρίας Βετσέρα. 

Για το βράδυ, σας προτείνουμε προαιρετική επίσκεψη και διασκέδαση στο γραφικό χωριό του κρασιού, το Γκρίντσιχ, όπου θα απολαύσουμε δείπνο σε βιεννέζικη ταβέρνα με μουσική (κόστος ατομικό). 

6η μέρα: Βιέννη - Μπρατισλάβα - Βουδαπέστη. 
Απολαμβάνουμε το πρωινό στο ξενοδοχείο μας και έπειτα αναχωρούμε για την Μπρατισλάβα, πρωτεύουσα της Σλοβακίας όπου θα απολαύσουμε και πανοραμική ξενάγηση πόλης. 
Συνεχίζουμε με προορισμό την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τη Βουδαπέστη που αποκαλείται και ως το "Μαργαριτάρι του Δούναβη". Με την άφιξη μας θα ξεκινήσει και η ξενάγηση μας στην πόλη. Θα γνωρίσουμε τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, το Ναό του Ματία, την πλατεία των Ηρώων, την όπερα αλλά και εξωτερικά το υπέροχο κοινοβούλιο της πόλης. 
Θα επισκεφτούμε το λόφο Γκέλερτ που προσφέρει εξαιρετική θέα. Ολοκληρώνουμε την ξενάγηση μας στον Πύργο των Ψαράδων, ο οποίος είναι και σήμα κατατεθέν της πόλης. Αποτελείται από εφτά πύργους πάνω σε μεσαιωνικά τείχη και προσφέρει υπέροχη θέα στην γύρω περιοχή. 

Ακολουθεί γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και έπειτα μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο της επιλογής μας. Το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για να απολαύσετε την πόλη. Μπορείτε να επισκεφτείτε τον γνωστό πεζόδρομο VACI όπου μπορείτε να βρείτε κρύσταλλα, κεντήματα, πορσελάνες, δίσκους κλασσικής μουσικής και άλλα όμορφα αντικείμενα.

7η μέρα: Εκδρομή κατά μήκος του Δούναβη: Σέντεντρε, Έστεργκομ και Βίσεγκραντ.
Απολαμβάνουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για εκδρομή κατά μήκος του Δούναβη. 
Θα επισκεφτούμε το μπαρόκ χωριό του Αγίου Ανδρέα. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε το μουσείο της φημισμένης γλύπτριας Μάργκριτ Κόβατς αλλά και μία μικρή ορθόδοξη εκκλησία που έχει το χωριό. 

Θα συνεχίσουμε κατά μήκος του Δούναβη για την παλιά πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ. Θα επισκεφτούμε τον μεγαλοπρεπή καθεδρικό ναό και έπειτα θα συνεχίσουμε για το αναγεννησιακό χωριό Βίσεγκραντ όπου κατά τη διαδρομή μας, θα απολαύσουμε και το γεύμα μας, σε εστιατόριο στις όχθες του Δούναβη.

Επιστρέφουμε στη Βουδαπέστη το απόγευμα. 

8η μέρα: Επιστροφή στην Αθήνα. 
Αφού απολαύσουμε το τελευταίο μας πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας, ενδεχομένως να υπάρχει λίγος ελεύθερος χρόνος για μία τελευταία βόλτα στην πόλη και έπειτα, αναχωρούμε για το αεροδρόμιο και επιστρέφουμε με την πτήση μας στην Ελλάδα. 

Η εκδρομή μας περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean Airlines, Αθήνα - Πράγα και Βουδαπέστη - Αθήνα, 
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* ή αντίστοιχα, 
  • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά,
  • Έξι (6) γεύματα συνολικά σε τοπικά εστιατόρια ή κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας στον ποταμό Μολδάβα της Πράγας, 
  • Μεταφορές και εκδρομές βάσει προγράμματος,
  • Ελληνόφωνος ξεναγός,
  • ΦΠΑ,
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης και Ταξιδιωτικής για εκδρομείς έως 75 χρονών. 
Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εκτός του παραπάνω πακέτου υπάρχουν οι ακόλουθες χρεώσεις: φόροι αεροδρομίων, ποτά κατά τη διάρκεια γευμάτων ή δείπνων, αχθοφορικά καιφιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία και χώρους, επίναυλοι καυσίμων, ή οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό. 

Σημείωση: 
Η ροή του προγράμματος και των ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει ανάλογα με τις ώρες των πτήσεων και τις ώρες λειτουργίας των χώρων και των μουσείων που θα επισκεφτούμε. Το τελικό αναλυτικό πρόγραμμα θα το παραλάβετε λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση μας. Επίσης οι επισκέψεις στις πόλεις μπορεί να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά.