Ελληνικα
English Serbian Russian Română

Καλοκαιρινές κρουαζιέρες στα Λιχαδονήσια

Τα Λιχαδονήσια είναι ένα σύμπλεγμα μικρών ηφαιστειακών νησιών στην Βόρεια Εύβοια. Οι ντόπιοι τα περιγράφουν ως τις Ελληνικές Συχέλλες, λόγω της εξωτικής ομορφιάς και το περιβάλλον της περιοχής.
Παρακάτω θα βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με την κρουαζιέρα μας στα Λιχαδονήσια, που διοργανώνουμε στο Trogadas Travel.
 

Πρόγραμμα κρουαζιέρας

07:15
Αναχώρηση για το λιμάνι του Αγίου Γεωργίου Λιχάδας, Απο :
  • Πευκί
  • Ιστιαία
  • Ωρεοί
  • Νέο Πύργο
  • Λουτρά Αιδήψος
9:00
Αναχώρηση του πλοίου για την Κρουαζιέρα μας.
1 hr
Περιπλάνηση γύρο απο τα νησάκια.
09:45
Άφιξη στα Λιχαδονήσια.
4 hrs
Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο , ηλιοθεραπεία και φαγητό.
14:45
Αναχώρηση για το λιμάνι του Αγίου Γεωργίου.
15:15
Arrival at the port of Agios Georgios.
1 hr
Επίσκεψη στις θερμές πηγές της Αιδηψού.
18:00
Άφιξη στο Πευκί.
Παρακαλούμε να θυμάστε πως οι ώρες έναρξης και το πρόγραμμα των εκδρομών μας, μπορεί να αλλάξει ανάλογα των καιρικών συνθηκών ή την εποχή του χρόνου.
Να συμβουλεύεστε πάντα το χρονοδιάγραμμα όπως είναι τυπωμένο στο εισιτήριο σας και να επιβεβαιώνετε την ώρα παραλαβής σας από το λεωφορείο μας με την ομάδα μας.


Αναλυτικό πρόγραμμα Κρουαζιέρας

Η κρουαζιέρα μας για τα Λιχαδονήσια συνήθως ξεκινά στις 9:00 το πρωί από το λιμάνι του Αγίου Γεωργίου. Η αναχώρηση για τον Άγιο Γεώργιο ξεκινά στις 07:15 από το Πευκί και στη συνέχεια από την Ιστιαία, το Νέο Πύργο και τέλος τα Λουτρά Αιδηψού.
Θα φτάσουμε στο λιμάνι του Αγίου Γεωργίου περίπου στις 08:30 και θα επιβιβαστούμε στο πλοίο.
Το πρώτο νησί που συναντάμε λέγεται Στρογγύλη. Στο νησί υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου και ένας φάρος.
Στην συνέχεια θα επισκευτούμε το ναυάγιο το οποίο είναι ορατό από το πλοίο, χάρη στα κρυστάλλινα νερά της περιοχής.
 
 
Ενώ συνεχίζουμε την κρουαζιέρα μας στα Λιχαδονήσια, μπορεί να έχουμε την τύχη να συναντήσουμε κάποιες φώκιες που ζουν στα νερά αυτά. Αν συμβεί αυτό, θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο για φωτογραφίες!
Πριν φτάσουμε στην παραλία, θα περάσουμε από τον "Δίαυλο" ένα παλιό χωριό που κατοικούταν μέχρι το 1964, προτού να εγκαταλείφθει.
Τελικός προορισμός μας είναι η περίφημη παραλία της Μονολειας , όπου θα έχουμε περίπου 4 ώρες για να απολαύσουμε ένα γεύμα με κρασί, τη θάλασσα και τον ήλιο.
Σύμφωνα με το μύθο, τα νησιά οφείλουν την ονομασία τους στον Λίχα ο οποίος ήταν φίλος του Ηρακλή. Η ιστορία λέει ότι Διάνειρα, σύζυγος του Ηρακλή, του έστειλε ένα δηλητηριασμένο χιτώνα με τον Λίχα. Ο Ηρακλής δεν μπορούσε να αντέξει ττον πόνο.... άρπαξε τον Λίχα και τον πέταξε στη θάλασσα.
Τα κομμάτια του σώματός του είχαν εξαπλωθεί σε όλο το ακρωτήριο Κιναίο, όπου ο Ποσειδώνας τα μεταμόρφωσε σε μικρά νησιά που σήμερα ονομάζονται Λιχαδονήσια.
Το απόγευμα γύρω στις 15:00, το πλοίο μας θα μας πάει πίσω στον Άγιο Γεωργίου και το λεωφορείο μας θα σας αφήσει στο αρχικό σημείο συνάντησης.
 
Η κρουαζιέρα μας στα Λιχαδονήσια περιλλαμβάνει:
  • Εισιτήριο λεωφορείου
  • Εισιτήριο Πλοίου
  • Γεύμα και κρασί