Ελληνικα
English Serbian Russian Română

Εκδρομή Καστοριά– Φλώρινα - Οχρίδα – Λουτρά Πόζαρ – Π. Σουμελά


4ήμερη απόδραση στη Δυτική Μακεδονία με την εγγύηση Trogadas Travel.

Η εκδρομή αυτή έχει πραγματοποιηθεί - θα ανακοινωθεί σύντομα η νέα ημερομηνία. 

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα
Αναχώρηση από από Ιστιαία για το φέρρυ Αγιοκάμπου
Άφιξη στην Καστοριά - Ελεύθερος χρόνος για ψώνια
Καφεδάκι πάνω στην πανέμορφη λίμνη Ορεστιάδα
Επίσκεψη στο σπήλαιο του Δράκου και την Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας
Άφιξη στο ξενοδοχείο στη Φλώρινα.
2η μέρα
Αναχώρηση για τα πασίγνωστα ζεστά και ιαματικά λουτρά Πόζαρ.
Ελεύθερο χρόνο για γεύμα και αγορές στα πολλά μαγαζιά με τα παραδοσιακά προϊόντα.
Καφεδάκι στο παραδοσιακό πετρόκτιστο οικισμό του Αγίου Αθανασίου στο Καϊμακτσαλάν.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο
3η μέρα
Αναχώρηση για την λίμνη Οχρίδα με ενδιάφεσο FYROM.
Διαδρομή προς την πόλη της Οχρίδας μέσω Μπίτολα και Αρχαία Ηράκλεια.
Ελεύθερος χρόνος για μαγαζάκια με τα είδη λαϊκής τέχνης και φυσικά στα πανέμορφα παραλίμνια εστιατόρια και τις τοπικές σπεσιαλιτέ.
4η μέρα
Αναχώρηση με τις βαλίτσες μας προς το Βέρμιο που βρίσκεται η Ιερά Μονή Της Παναγίας Σουμελάς.
Επιστροφή στη βάση μας με το τελευταίο φέρρυ.

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ: ΙΣΤΙΑΙΑ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΦΛΩΡΙΝΑ
Αναχώρηση από Ιστιαία για το φέρρυ Αγιοκάμπου. Με τις κατάλληλες στάσεις θα φτάσουμε στην όμορφη Καστοριά όπου θα έχουμε χρόνο να ψωνίσουμε αν θέλουμε από δερμάτινα μέχρι τα φημισμένα φασόλια. Θα πιούμε ένα καφεδάκι πάνω στην πανέμορφη λίμνη Ορεστιάδα και θα επισκεφτούμε το σπήλαιο του Δράκου και την Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας, από εκεί σε μιάμιση ώρα θα είμαστε στην Φλώρινα στο ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο διανυκτέρευση

2η ΜΕΡΑ: ΦΛΩΡΙΝΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ – ΆΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τα πασίγνωστα ζεστά και ιαματικά λουτρά Πόζαρ. Καλό είναι να έχουμε το μαγιό μας μαζί για να ευχαριστηθούμε ένα ζεστό μπάνιο στα νερά που έχουν 37 βαθμούς θερμοκρασία. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα και αγορές στα πολλά μαγαζιά με τα παραδοσιακά προϊόντα. Το απογευματάκι θα πιούμε το καφεδάκι μας στο παραδοσιακό και καταπληκτικό πετρόκτιστο οικισμό του Αγίου Αθανασίου στο Καϊμακτσαλάν. Η παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, η εκπληκτική θέα στη λίμνη Βεγορίτιδα και βεβαίως, το χιονοδρομικό του Καϊμακτσαλάν, έχουν αναδείξει τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο στον πιο δημοφιλή ορεινό προορισμό της Δυτικής Μακεδονίας και σε έναν από τους σημαντικότερους της Ελλάδας. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας να ξεκουραστούμε. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΦΛΩΡΙΝΑ - ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑ
Μετά το πρωινό μας σήμερα θα κάνουμε μία πολύ όμορφη εκδρομή στην λίμνη Οχρίδα. Θα περάσουμε από τον συνοριακό σταθμό της Νίκης να μπούμε στην FΥROM. Θα περάσουμε από την Μπίτολα, Αρχαία Ηράκλεια, και θα συνεχίσουμε μία πολύ ωραία διαδρομή μέχρι την πόλη της Οχρίδας που βρίσκεται στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Φτάνοντας θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα στενάκια όπου υπάρχουν πολλά παλιά αρχοντικά και επίσης Βυζαντινές Εκκλησίες όπως του Αγίου Κλήμεντα και της Αγίας Σοφίας. Θα έχουμε αρκετό χρόνο στην διάθεση μας που θα αφιερώσουμε στα διάφορα μαγαζάκια με τα είδη λαϊκής τέχνης και φυσικά στα πανέμορφα παραλίμνια εστιατόρια με τα ψάρια και τις τοπικές σπεσιαλιτέ. Αφού περάσουμε τον συνοριακό έλεγχο αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στην Φλώρινα. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ - ΙΣΤΙΑΙΑ
Σήμερα αναχωρούμε από το ξενοδοχείο με τις βαλίτσες μας και κατευθυνόμαστε προς το Βέρμιο που βρίσκεται η Ιερά Μονή Της Παναγίας Σουμελάς. Θα μάθουμε την ιστορία την Εικόνας και της Μονής, η οποία είναι συγκινητική, θα προσκυνήσουμε, θα πάρουμε Αγίασμα και θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με τις κατάλληλες στάσεις να επιστρέψουμε στην βάση μας με το τελευταίο φέρρυ.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
• Πούλμαν τελευταίας τεχνολογίας
• Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
• 3 Διανυκτερεύσεις σε εξαιρετικό ανακαινισμένο κεντρικό ξενοδοχείο
• 3 Πρωινά
• Αρχηγός συνοδός του γραφείου με γνώσεις
• ΦΠΑ & Διόδια
• Τίποτα προαιρετικό

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
• Ποτά στα γεύματα
• Τυχόν εισόδους σε Μουσεία