Ελληνικα
English Serbian Russian Română

6 ήμερη οδική Εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη και Πριγκηπόννησα

6ήμερη Οδική Εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη. Στα χρώματα & τα αρώματα της Πόλης των πόλεων... 


 Οδική Εκδρομή
6 ημέρες
 
 1 Μαίου έως 6 Μαίου 2024 (Hotel Taksim Express 4*)
Τιμή εισιτηρίου: 269€ 
 18 Μαίου έως 23 Μαίου 2024 (Hotel Dora 4*)
Τιμή εισιτηρίου: 347€ (Με 3 γεύματα στην Κωνσταντινούπολη)
 
Κρατήσεις θέσεων: 2226053370,6946650872
 
Η εκδρομή πραγματοποιείται και ως 5ήμερη. Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Αναλυτικό Πρόγραμμα εκδρομής

1 Μέρα: Αθήνα - Καβάλα 
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο κέντρο της Αθήνας και αναχώρηση δια μέσου Εθνικής Οδού για την Γλύφα όπου θα παραλάβουμε και τους υπόλοιπους συνταξιδιώτες μας. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό, το απόγευμα φθάνουμε στη Καβάλα. Τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε τη γνωριμία με τη πόλη. Περιηγούμαστε στη παλιά πόλη και στην αγορά της Καβάλας, φτάνουμε μέχρι το φάρο και απολαμβάνουμε τη θέα που φτάνει τις καθαρές ημέρες μέχρι τον Όλυμπο. Το βράδυ προαιρετική έξοδος για φαγητό. Διανυκτέρευση.   
 
2 Μέρα:  Καβάλα - Κωνσταντινούπολη
Μετά το πρωινό αναχώρηση με προορισμό τον συνοριακό σταθμό των Κήπων του Έβρου. Μετά τον έλεγχο, κάνουμε τις αγορές μας στο DUTY -FREE και συνεχίζουμε για τη Ραιδεστό. Ένα σύντομο διάλειμμα για καφέ και βόλτα και συνεχίζουμε για τον τελικό σταθμό του ταξιδιού μας. Φτάνουμε στην ιστορική Πόλη των πόλεων. Επισκεπτόμαστε το Μπλέ Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ, περνάμε από τον Ιππόδρομο  (όπου βρίσκεται ο Χάλκινος Τρίποδας των Δελφών, η στήλη του Κων/νου Πορφυρογέννητου και ο Οβελίσκος του Θεοδοσίου). Έφθασε η ώρα για το μεγαλούργημα της Χριστιανικής τέχνης την Αγία Σοφία που την έκτισε ο Ιουστινιανός..  Επόμενος σταθμός η σκεπαστή αγορά όπου μας περιμένουν 4000 μαγαζιά σε 92 σκεπαστούς διαδρόμους για συμφέρουσες αγορές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και διανυκτέρευση.
 
3 Μέρα: Κωνσταντινούπολη - Πριγκηπόννησα - Χανουμάκια 
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το λιμάνι και το πλοίο της γραμμής που θα μας περάσει στα Πριγκηπόννησα. Τόπος ξεκούρασης και διαλογισμού Βυζαντινών αξιωματούχων, έγιναν εξαιρετικά δημοφιλή κατά την Τουρκοκρατία λόγω φοροαπαλλαγών και μετά τον 18ο αιώνα εξελίχθηκαν σε δημοφιλή παραθεριστικά θέρετρα για τις εύπορες οικογένειες των Ρωμιών και των Αρμενίων της Πόλης. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια ετοιμαζόμαστε για την προαιρετική μας έξοδο. Νωρίς το βράδυ ξεκινάμε για τα διάσημα χανουμάκια. Διακεκριμένες χορεύτριες και φαντασμαγορικά show μας υπόσχονται μια αξέχαστη βραδιά που θα τη θυμόμαστε για χίλιες και μια νύχτες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
 
4 Μέρα: Κωνσταντινούπολη
Μετά το πρόγευμα λοιπόν μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε τα υπόλοιπα αξιοθέατα της Πόλης. Το Ντολμά Μπαχτσέ το παλάτι των άλλοτε Σουλτάνων , το καλύτερο μουσείο της Τουρκίας και από τα ωραιότερα της Ευρώπης … Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Αιγυπτιακή αγορά και σας προτείνουμε προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο. Χρόνος ελεύθερος στην πλατεία Ταξίμ για να απολαύσετε τα τοπικά εδέσματα αλλά και να κάνετε τις υπόλοιπες αγορές σας. Το βράδυ προαιρετική έξοδος. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
 
5 Μέρα: Κωνσταντινούπολη - Κομοτηνή
 Μια ξενάγηση αφήνει πάντοτε αξέχαστες εντυπώσεις.  Θα επισκεφθούμε τον ιστορικό ναό των Βλαχερνών, το Οικουμενικό Πατριαρχείο , θα διασχίσουμε τα βυζαντινά τείχη και θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μπαλουκλί και τους τάφους των Πατριαρχών. Στην συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με προορισμό την Κομοτηνή όπου και θα διανυκτερεύσουμε .
 
6 Μέρα: Κομοτηνή - Αθήνα.
Μετά το πρωινό γεμάτοι με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχωρούμε από την Κομοτηνή με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ. Άφιξη στην Γλύφα για να αποβιβάσουμε τους επιβάτες απο την Εύβοια  και αναχώρηση για Αθήνα. Άφιξη στο κέντρο στην πλατεία Ομονοίας περίπου στις 21:00 με τις καλύτερες εντυπώσεις απο την Κωνσταντινούπολη. 
 

Η οδική μας εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη, περιλαμβάνει:

  • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 αστέρων.(2 στην Ελλάδα κ 3 στην Κωνσταντινούπολη με πρωινά).
  • Ασφάλιση επιβατών αστικής ευθύνης.
  • Συνοδός του γραφείου μας σε όλη την διάρκεια της εκδρομής.
  • Ελληνόφωνος ξεναγός στην Κωνσταντινούπολη όλες τις μέρες.
  • Μεταφορά με κλιματιζόμενο πούλμαν.

Στα παραπάνω δεν περιλαμβάνονται:

  • είσοδοι σε Μουσεία
  • ότι αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
  • δημοτικοί φόροι και check points 33€
  • ferry-boat Αγιοκάμπου - Γλύφα μετ’ επιστροφής.(5€) (αφορά μόνο τους επιβάτες από Βόρεια Εύβοια)

Σημείωση: 
*Το τελικό πρόγραμμα διαμορφώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες του γκρούπ και τις μέρες και ώρες λειτουργίας των Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

*Οι επιβάτες μπορούν να ταξιδέψουν με διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου με Λατινικούς χαρακτήρες

 *Οι διαμονές στη Καβάλα και τη Κομοτηνή μπορεί να πραγματοποιηθούν και αντίστροφα σε ξενοδοχεία με αντίστοιχες παροχές καθώς και στη Ξάνθη. 

* Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα ανάλογα με τις ανάγκες του γκρουπ για τη καλύτερη διεξαγωγή της.Βίντεο