Ελληνικα
English Serbian Russian Română

8ήμερη οδική Εκδρομή στην Καππαδοκία

8ήμερη Οδική Εκδρομή στην Καππαδοκία. Στα χρώματα & τα αρώματα της Πόλης των πόλεων... 


 Οδική Εκδρομή
8 ημέρες
8 Μαΐου έως 15 Μαΐου  Ιανουαρίου 2024
Τιμή εισιτηρίου: 399€

Αναλυτικό Πρόγραμμα εκδρομής

1η Μέρα : Αθήνα-Κωνσταντινούπολη (Τετάρτη 8 Μαΐου)
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο κέντρο της Αθήνας και αναχώρηση δια μέσου Εθνικής Οδού για την περιοχή της Γλύφας όπου θα παραλάβουμε και τους υπόλοιπους συνταξιδιώτες μας . Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό, φθάνουμε το απόγευμα στον συνοριακό σταθμό των Κήπων του Έβρου. Μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων ή ταυτοτήτων, ελεύθερος χρόνος για αγορές στο κατάστημα αφορολόγητων (DUTY-FREE). Ακολουθώντας τον αυτοκινητόδρομο προς Κωνσταντινούπολη ,Θα σταματήσουμε στη ΡΑΙΔΕΣΤΟ για να πάρουμε μια πρώτη γεύση της τουρκικής κουζίνας… Μετά από περίπου 2 ώρες φτάνουμε στην Κωνσταντινούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η Μέρα: Κωνσταντινούπολη (Πέμπτη 9 Μαΐου)  
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο. Ο Βόσπορος συνδέει την Ασία και την Ευρώπη, καθιστώντας τον ένα από τα σημαντικότερα γεωγραφικά μέρη στον κόσμο. Το Στενό του Βοσπόρου είναι η καρδιά της Κωνσταντινούπολης…. μια κρουαζιέρα στον Βόσπορο προσφέρει την καλύτερη θέα σε πολλά από τα πιο δημοφιλή και όμορφα αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης, όπως το παλάτι Dolmabahçe, το τζαμί Ortaköy και το φρούριο Rumeli Hisarı. Θα δείτε επίσης τα πολυτελή ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης, τα οθωμανικά αρχοντικά και τις πλούσιες παραθαλάσσιες περιοχές όπως το Bebek. Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρα, μπορείτε να απολαύσετε το τούρκικο τσάι σας και να αποθανατίσετε τις όμορφες στιγμές σας.
Πέρα από όλα τα ιστορικά κτίρια και τις φυσικές ομορφιές, η Γέφυρα του Βοσπόρου ξεχωρίζει ως αρχιτεκτονική που τραβάει την προσοχή των τουριστών. Στην συνέχεια ελεύθερος χρόνος για τα ψώνια μας στην  Αιγυπτιακή αγορά.  Άφιξη στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο με ανατολίτικους παραδοσιακούς χορούς και με φαγητό !!!

3η Μέρα: Κωνσταντινούπολη -Καππαδοκία (Παρασκευή 10 Μαΐου)
Μετά το πρωινό, Ξεκινώντας το ταξίδι μας θα περάσουμε έξω από την Άγκυρα, σημερινή πρωτεύουσα της Τουρκίας και διασχίζοντας το οροπέδιο της Ανατολίας, θα φτάσουμε στην Καππαδοκία, όπου θα περιηγηθούμε στην πανέμορφη πόλη του Προκοπίου. Κλασσικό δείγμα της Καππαδοκικής τέχνης, σε ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό μοτίβο, που θυμίζει θεατρικό σκηνικό. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια με τα αρχοντικά, στα παραδοσιακά κτίρια της παλαιάς πόλης και τέλος θα αναρριχηθούμε σε μια ανηφορική διαδρομή στον Πέτρινο Λόφο όπου βρίσκεται το προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Έτσι θα διαπιστώσουμε ότι δεν είναι τυχαίο, που όλοι οι οικισμοί ανήκουν στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο , δείπνο και διανυκτέρευση.


4η Μέρα: Καππαδοκια (Σάββατο 11 Μαΐου)  (Γκιόρεμε – Πασάμπαγ – Τσαβουσίν - Άβανος-Καισάρεια).
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην βόρεια περιοχή της Καππαδοκίας. Πρώτη μας επίσκεψη η κοιλάδα του Κοράματος ή αλλιώς Γκιόρεμε. Εκεί θα αντικρύσουμε κωνικούς σχηματισμούς από πορώδη πέτρα, ένα σπάνιο αξιοθέατο της ασυνήθιστης και τραχιάς φύσης της Καππαδοκίας που δε πρέπει να χάσετε. Η περιοχή διαθέτει περισσότερες από 360 λαξευτές – υπόσκαφες εκκλησίες, που κτίστηκαν μεταξύ 7ου και 13ου αι. και πάνω από 30 διάσημες υπόγειες πολιτείες. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Μεγάλου Βασιλείου, την εκκλησία του Μήλου, της Αγίας Βαρβάρας, των Σανδάλων, την Σκοτεινή εκκλησία καθώς και την Εκκλησία των Κρίνων με τις εκπληκτικές αγιογραφίες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την κοιλάδα Πασάμπαγ ή αλλιώς κοιλάδα των μοναχών, όπου εκεί θα συναντήσουμε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές "νεραιδένιες καμινάδες" που χαρακτηρίζουν τα τοπία της Καππαδοκίας. Η εκδρομή μας συνεχίζεται προς το Τσαβουσίν, όπου βρίσκεται η εκκλησία του Νικηφόρου Φωκά και η βασιλική του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, μοναδική σε όλη την Καππαδοκία καθώς μόνο αυτή φέρει στο εικονογραφικό της πρόγραμμα απεικονίσεις των αυτοκρατόρων. Αμέσως μετά θα φτάσουμε στον Άλυ ή αλλιώς Κόκκινο ποταμό, τον μεγαλύτερο ποταμό της Μικράς Ασίας (1.150χλμ.) με τελικό προορισμό την Ρωμαϊκή πόλη Βενάσα, σημερινή ονομάσια Άβανο. Τα κεραμικά της Αβάνου είναι από τα πιο φημισμένα της Τουρκίας και ο τροχός του κεραμίστα είναι εφεύρεση της Ανατολίας από την 3η προχριστιανική χιλιετία. ‘Eπειτα θα αναχωρήσουμε για τη γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου και του Γρηγορίου Νύσσης, την Καισάρεια. Άφιξη στη πόλη των μαυσωλείων που είναι κτισμένη σε μια πολύ εύφορη πεδιάδα με φόντο την «χιονισμένη» πυραμίδα του Ερζιγιέτ του αρχαίου βουνού Αργαίου, του ηφαιστείου που είναι δημιουργός των εκπληκτικών τοπίων της Καππαδοκίας. Θα εντυπωσιαστούμε από το άρτιο οδικό της δίκτυο, τη γενική καθαριότητα, τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, Τα μοντέρνα κτίρια και την κεντρική πλατεία της. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε την παραδοσιακή τοπική αγορά που βρίσκεται δίπλα στο Σελτζούκικο κάστρο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

   
5η Μέρα | Καππαδοκία  (Κυριακή 12 Μαΐου) (Σινασσός - Μαλακοπή - Κοιλάδα - Ιχλαρά - Κάρβαλη).
Μετά το πρωινό προαιρετική συμμετοχή σε μια καταπληκτική βόλτα με το αερόστατο από όπου μπορείτε να θαυμάσετε από ψηλά την τόσο ιδιόρρυθμη μοναδική και πανέμορφη Καππαδοκία. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Σινασσό. Μια μοναδική περιοχή που κουβαλάει μια βαριά αρχιτεκτονική κληρονομιά των ιδιαίτερα εύπορων εμπόρων της περιοχής. Εκεί θα επισκεφθούμε τον ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης, τον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου και το ελληνικό παρθεναγωγείο. Επίσκεψη στο κέντρο της πόλεως και την κεντρική πλατεία όπου θα περπατήσουμε στα ιστορικά σοκάκια και θα θαυμάσουμε τα πέτρινα αρχοντικά πολλά εκ των οποίων υπήρξαν σπίτια Ελλήνων που εγκαταλείφθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα. Ένα εκπληκτικό δείγμα των σπουδαίων αρχοντικών της εποχής, είναι το αρχοντικό του λογίου Ρίζου, ενός σημαντικού προσώπου που διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στη διάρκεια της ανταλλαγής των πληθυσμών, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, και έγραψε το 1951 το βιβλίο Καππαδοκία. Το ταξίδι μας συνεχίζεται προς την πιο καλοδιατηρημένη υπόγεια πολιτεία της Καππαδοκίας, την Μαλακοπή. Κατά τη διάρκεια του 4ου αιώνα π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος κυρίευσε την περιοχή όταν 5,000 άνθρωποι ζούσαν εκεί. Βρίσκεται εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και λαξεύτηκε στον εξαιρετικά μαλακό πωρόλιθο ενός λόφου. Εδώ υπάρχουν υπόγειοι διάδρομοι, δωμάτια, αποθήκες και παρεκκλήσια που σχηματίζουν ολόκληρους πολυώροφους λαβύρινθους που συγκλονίζουν ακόμα και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη. Επόμενος μας σταθμός η εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στην οποία είχαν χοροστατήσει τον Ιούνιο του 2010, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος, Ιερώνυμος. Η εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων δεν είχε λειτουργηθεί από την εποχή της ανταλλαγής των πληθυσμών. Επόμενή μας στάση η κοιλάδα του Περιστρέμματος ή αλλιώς Ιχλαρά με τις αγιογραφημένες λαξευτές εκκλησίες. Εκεί θα κατεβούμε στο ποταμό Μελεντίζ, όπου θα κάνουμε ένα περίπατο στο φαράγγι με τις λαξευμένες στους βράχους πρωτοχριστιανικές εκκλησίες. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας πηγαίνουμε στην Καρβάλη με τα πέτρινα σπίτια, και επισκεπτόμαστε την εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του, ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη μικρή κεντρική πλατεία του χωριού. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.


6η Μέρα | Καππαδοκία – Προύσα. (Δευτέρα 13 Μαΐου)
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο αναχώρηση από το Προκόπι, περνώντας περιφερειακά από την Αλμυρά Λίμνη διασχίζουμε τα εδάφη της αρχαίας Φρυγίας, και περιφερειακά από την πρωτεύουσα της το Γόρδιον, όπου ο Μέγας Αλέξανδρος έλυσε το θρυλούμενο «γόρδιο δεσμό». Συνεχίζουμε για το Δορύλαιον, σημερινό EskiSehir, σημαντική πόλη-φρούριο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και πασίγνωστη για τα κοιτάσματα του «σηπιόλιθου». Άφιξη στην Προύσα, τη δεύτερη πρωτεύουσα των Οθωμανών Σουλτάνων και το δυτικό έσχατο του περίφημου «δρόμου του μεταξιού». Σύντομη πανοραμική περιήγηση της πόλης και άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.


7η Μέρα  Προύσα- Κομοτηνή (Τρίτη 14 Μαΐου)
Μετά το πρωινό μας θα περιηγηθούμε στο τζαμί UluCami και στο μνημείο του Καραγκιόζη. Θα  επισκεφθούμε μια από τις πολύ γνωστές τοπικές αγορές καθώς η πόλη είναι διάσημη για τα μεταξωτά μαντήλια και τα κεντήματά της. Έπειτα αναχωρούμε από την καταπράσινη Προύσα παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής περιφερειακά της Απολλωνιάδας, διασχίζοντας ένα από τα πιο εύφορα μέρη της Μικράς Ασίας τη «χρυσή πεδιάδα», όπου στη μέση της δέσποζε η αρχαία Μιλητούπολης (Karacabey), για να συνεχίσουμε μέσω Πανόρμου και Μπίγας (αρχ. Πηγές) και να φτάσουμε στη γενέτειρα του Αγίου Τρύφωνα, προστάτη των αμπελουργών, τη Λάμψακο. Από την Λάμψακο θα περάσουμε από τα Στενά των Δαρδανελλίων, στην Καλλίπολη, γνωστή για την καθοριστική εκστρατεία που έλαβε χώρα στην περιοχή κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Συνεχίζουμε μέσω Κεσάνης για τα σύνορα. Αφού περάσουμε από τον έλεγχο των διαβατήριων συνεχίζουμε  με ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδών και φτάνουμε αργά το βράδυ στη Κομοτηνή


8η Μέρα: Κομοτηνή – Αθήνα  (Τετάρτη 15 Μαΐου)
Μετά το πρωινό γεμάτοι με τις καλύτερες εντυπώσεις  αναχωρούμε από την Κομοτηνή με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην Γλύφα για να αφήσουμε τους συνταξιδιώτες μας και συνεχίζουμε για την Αθήνα όπου θα αφήσουμε και τους τελευταίους μας επιβάτες.

Η οδική μας εκδρομή στην Καππαδοκία, περιλαμβάνει:

 • 7  διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 αστέρων. (2 στην Κωνσταντινούπολη με πρωινά,3 στην Καππαδοκία με ημιδιατροφή, 1 στην Προύσα με ημιδιατροφή & 1 στην Ελλάδα με πρωινό).
      •    Ασφάλιση επιβατών αστικής ευθύνης.
      •    Ελληνόφωνος ξεναγός όλες τις μέρες.
      •    Μεταφορά με κλιματιζόμενο πούλμαν.
      •    Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας

Στα παραπάνω δεν περιλαμβάνονται:

 • ότι είναι προαιρετικό & είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 • ότι αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 • δημοτικοί φόροι και check points 45€
 • ferry-boat Αγιοκάμπου - Γλύφα μετ’ επιστροφής.(8€) (αφορά μόνο τους επιβάτες από Βόρεια Εύβοια)

Σημείωση: 
*Το τελικό πρόγραμμα διαμορφώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες του γκρούπ και τις μέρες και ώρες λειτουργίας των Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

*Οι επιβάτες μπορούν να ταξιδέψουν με διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου με Λατινικούς χαρακτήρες

 Βίντεο