Ελληνικα
English Serbian Russian Română

5ήμερη Εκδρομή στις Δαλματικές Ακτές

5ήμερη Εκδρομή στις Δαλματικές Ακτές και στο πανέμορφο Ντουμπρόβνικ με το επιβλητικό κάστρο, ζήστε σαν σε παραμύθι.


 Οδική Εκδρομή
5 ημέρες
22-26 Ιουνίου & 3-7 Ιουλίου 2024
Τιμή εισιτηρίου: 255€

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ - ΜΠΑΡ - SUTOMORE. 
Συγκέντρωση και βραδινή αναχώρηση 7/5 , για το Μαυροβούνιο. Η διαδρομή μας,  με ενδιάμεσες στάσεις, μας οδηγεί στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Συνεχίζουμε και μέσω Δυρραχίου, φθάνουμε στο Μπαρ, την πρώτη από τις πόλεις των Δαλματικών Ακτών, που θα επισκεφθούμε. Στη συνέχεια, αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Το βράδυ, ακολουθεί προαιρετική βραδινή έξοδος στην παραλία. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΝΤΒΑ - ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ-KOTOR
Πρωινό και στη συνέχεια, αναχωρούμε για τη Μπούντβα, διασχίζοντας την παραθαλάσσια δαντελωτή ακτογραμμή. Η αγαπημένη πόλη των τουριστών του Μαυροβουνίου, Μπούντβα, πήρε το όνομά της από την αρχαία ελληνική λέξη «βους». Και βέβαια, ήταν και πάλι η δαιμόνια ελληνική φυλή που ίδρυσε την πόλη σε στρατηγικό σημείο στην Αδριατική ακτή! Ακολουθεί προαιρετική κρουαζιέρα στο «Mόντε Κάρλο» των Βαλκανίων, όπως όχι άδικα χαρακτηρίζεται το νησάκι Σβέτι Στέφαν (Άγιος Στέφανος), με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, ένα νησάκι ενωμένο με τη στεριά, το οποίο από ψηλά φαίνεται σαν πίνακας ζωγραφικής. Στάση και ελεύθερος χρόνος για καφέ, και πανοραμικές φωτογραφίες.   Αργότερα,ακολουθώντας μια υπέροχη διαδρομή στον κόλπο του Κότορ, επίσκεψη στην πόλη Κότορ του Μαυροβουνίου. Η διασημότερη πόλη της χώρας, η «Νύμφη της Αδριατικής», όπως αποκαλούν το Κότορ για την ομορφιά του με τη γαλάζια θάλασσα, το πράσινο βουνό, αλλά και την παλέτα των διαφορετικών έντονων χρωμάτων, είναι μια πόλη με κουλτούρα και αρκετά πολιτιστικά στοιχεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (περιήγηση)-TIVAT- PORTO MONTENEGRO.
Αναχωρούμε, νωρίς το πρωί, διασχίζοντας την παραθαλάσσια δαντελωτή ακτογραμμή, για την μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ, η οποία διαθέτει σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1.300 ετών. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους 2,5 χιλιομέτρων. Νιώθει κανείς να πετά πάνω από την παλαιά πόλη, με τα πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες. Στη μέση βρίσκεται μια πλακόστρωτη πλατεία, που οδηγεί από το Φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά, στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho. Επισκεφτείτε το φαρμακείο, που λειτουργεί συνεχώς από το 1391. Στη συνέχεια, ελεύθερος χρόνος στο Ντουμπρόβνικ.Κατά την επιστροφή μας επισκεπτόμαστε το εκπληκτικό PORTO MONTEΝΕGRO στην παραλία του TIVAT. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: SUTOMORE - (CETINJE - ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ)
Πρωινό και η ημέρα μας είναι ελεύθερη για να την διαθέσει κανείς, όπως επιθυμεί. Προαιρετική εκδρομή, χωρίς χρέωση,  στο όμορφο, γραφικό Cetinje, παλιά βασιλική πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου και στην Ποντγκόριτσα, τη σύγχρονη πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου. Ακολουθώντας μια πολύ όμορφη διαδρομή προς την ενδοχώρα, μέσα από τη λίμνη Σκόδρα επισκεπτόμαστε αρχικά την Ποντγκόριτσα και στη συνέχεια το Cetinje. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Αναχώρηση, νωρίς το πρωί, για την πόλη μας, με ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα και καφέ. Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.

 

Η 5ήμερη εκδρομή μας στις Δαλματικές ακτές, περιλαμβάνει:

  • Μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Ξενοδοχείο παραλιακό 4 αστέρων.
  • Ξεναγός και συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Στην εκδρομή μας δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται, 
  • checkpoint (25€/άτομο)
  • Δημοτικός φόρος 4Χ1,8=7,2€/άτομο
  • Kρουαζιέρα από Μπούντβα (6€)
  • φιλοδωρήματα και οτιδήποτε δεν αναφέρεται  παραπάνω.

 

Σημείωση: 
*Το τελικό πρόγραμμα διαμορφώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες του γκρούπ και τις μέρες και ώρες λειτουργίας των Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

*Οι επιβάτες μπορούν να ταξιδέψουν με διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου με Λατινικούς χαρακτήρεςΒίντεο