Ελληνικα
English Serbian Russian Română

4ήμερη Εκδρομή Ναύπλιο – Σπέτσες – Καλαμάτα – Αγ. Θεοδώρα με τον ΟΓΑ

Με την συνδρομή του ΟΓΑ Ταξιδέψτε μαζί μας φέτος σε Ναύπλιο – Σπέτσες – Καλαμάτα – Αγ. Θεοδώρα.

Οδική Εκδρομή
 4 ημέρες
--€ το άτομο / --€ συμμετοχή με Δελτία του ΟΓΑ / --€ διαφορά μονόκλινου

Ημερομηνίες εκδρομής:
Νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα (Πέμπτη) : ΕΥΒΟΙΑ - ΝΑΥΠΛΙΟ

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί από την Ιστιαία για το FerryBoat Λουτρών Αιδηψού για Αρκίτσα με προορισμό τον Ισθμό της Κορίνθου. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στοΝαύπλιο, την «Νάπολη της Ανατολής» των Βενετών, την πρώτη επίσημη πρωτεύουσα της Ελλάδας το 1828, μια από τις ωραιότερες πόλεις της αργολικής γης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας με τα αρχαία τείχη, τα μεσαιωνικά κάστρα, τα μνημεία και αγάλματα, τις οθωμανικές κρήνες, τα βενετσιάνικα και νεοκλασικά κτήρια και τις μεγάλες πλατείες. Το απόγευμαάφιξη στο ξενοδοχείο μαςστην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου για διανυκτέρευση. Το βράδυ προαιρετική έξοδος στο Ναύπλιο όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει το κατάφωτο φρούριο Μπούρτζι που είναι χτισμένο πάνω στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων.

2η μέρα (Παρασκευή) : ΝΑΥΠΛΙΟ - ΣΠΕΤΣΕΣ

Αφού πάρουμε πρωινό στο ξενοδοχείο μας, στη συνέχεια θα αναχωρήσουμεγια το Πόρτο Χέλι και το λιμανάκι της Κόστα, όπου από εκεί θα μεταβούμεστο νησί των αρωμάτων (isola di spezzie), τις Σπέτσες, το στολίδι του Αργοσαρωνικούμιας και είναι ένα από τα ομορφότερα και πιο κοσμοπολίτικα νησιά.Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και περιήγηση στο νησί, στο παλιό πυροβολείο-λιμάνι της Ντάπιας, με τη φημισμένη πλατεία του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Το βράδυ προαιρετική έξοδος στο Ναύπλιο για ρομαντικές βόλτες στο «Γύρο της Αρβανιτιάς», τον όμορφο αυτόν περιφερειακό πεζόδρομο γύρω από την Ακροναυπλία.

3η μέρα (Σάββατο) : ΤΡΙΠΟΛΗ - ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΗ - ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο ετοιμαζόμαστε για αναχώρηση προςτο εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας που βρίσκεται κοντά στην Βάστα Μεγαλόπολης. Ένα κτίσμα πιθανόν του 12ου αιώνα πουδεκαεφτά μεγάλα δέντρα ξεπηδούν από την στέγη ενός μικρού πέτρινου ναϊδρίου, την ώρα που από τα θεμέλιά της αναβλύζουν τα νερά ενός κεφαλαριού.
Σειρά έχει η Καλαμάτα, η αρχόντισσα της Μεσσηνίας με τα επιβλητικά βουνάκαι τις απλωτές παραλίες.Σημείο αναφοράς της γοητευτικής μεγαλούπολης είναι το θρυλικό «κάστρο της Ιζαμπώ» του 13ου αιώνα, χτισμένο στη θέση της ακρόπολης των Φαρώνπροσφέροντας πανοραμική θέα, καθώς και η Παλαιά Πόλη. Ακόμη, σημαντικό ενδιαφέρον έχουν ο μητροπολιτικός ναός της Υπαπαντής,η Μονή Καλογραιών του 12ου αιώνακαι η βυζαντινή εκκλησία των Αγίων Αποστόλων.Αργά το βράδυ επιστροφή στο Ναύπλιογια διανυκτέρευσηκαι προαιρετική έξοδος για βόλτα στα γραφικά σοκάκια της πόλης.

4η μέρα (Κυριακή) : ΝΑΥΠΛΙΟ - ΕΥΒΟΙΑ

Παίρνουμε πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για το κάστρο του Παλαμηδιού με τα 999 σκαλοπάτια, ένα από τα ωραιότερα κάστρα της Ελλάδας καθώς και το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο φρουριακό συγκρότημα της Ενετοκρατίας. Στις παρυφές του Παλαμηδιού, στεφανώνοντας την Παλιά Πόλη, απλώνεται η βραχώδης χερσόνησος της Ακροναυπλίαςή αλλιώς ¨Ιτς Καλέ¨ (εσωτερικό κάστρο) στην τουρκική. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε για το Λουτράκι Κορινθίας για φαγητό και επιστρέφουμε με το FerryBoatαπό Ακρίτσα προς Λουτρά Αιδηψού στην βάση μας.

 

Η εκδρομή μας περιλαμβάνει:

Όλες τις μεταφορές µε πολυτελές πούλμαν του γραφείου µας.
Εισιτήρια πορθμειακής γραμμής Αρκίτσας - Αιδηψού&Αιδηψού - Αρκίτσας.
Τρείς διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο με πρωινό.
Όλες τις περιηγήσεις και τις εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Έμπειρο συνοδό του γραφείου µας.
Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.

Σημείωση: Στο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνονται είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ωςπροαιρετικό.
Φόρο διαμονής.Βίντεο